Det perfekte valg af ældrevenlig mobil

03 juni 2020
Søren Black

Mange vælger enten Apple eller Samsungs produkter, når de skal købe sig en ny mobiltelefon. Men der findes også mobiler, der er målrettet dig, der er blevet senior. Læs mere om den ældrevenlige Doro mobil.

De fleste producenter af smartphones har igennem årene målrettet deres produkter mod den yngre del af befolkningen. Det er sket ud fra en tankegang om, at mobiler bare er for avancerede at benytte for folk, der har rundet de 70 år. Tsk.

Selvom du er kommet godt op i årene, betyder det ikke, at du behøver at gå glip af de mange fordele, moderne mobiltelefoner kan levere. Tidligere var ældrevenlige mobiler kendetegnet ved at have store trykknapper og et yderst begrænset udvalg af funktioner, men det har svenske Doro lavet fuldstændig om på.

Doro har gjort et virkeligt godt stykke arbejde for at levere en mobiltelefon, der er tilpasset de ældres behov og forudsætninger. De har skabt et virkelig brugervenligt produkt, der samtidig har de mange lækre funktioner, som andre mobiltelefoner på markedet også har. Så hvis du har hørt din bedstemor sidde og beklage sig over, at mobiltelefoner er for svære at benytte, så kan løsningen være at forære hende en Doro mobil.

 

 

Hvad er en Doro mobil?

Doro mobil er blevet kåret som Danmarks mest ældrevenlige mobiltelefon. Det skyldes, at Doro med deres mobiler har fundet et hul i markedet; mens store producenter som Apple og Samsung primært retter deres elektronik mod den yngre del af befolkningen, har Doro nærmest gjort det modsatte. Med enkle greb som et stort display, logiske genvejstaster og store taster er det lykkedes Doro at levere elektronik, som alle kan få fornøjelse af.

Doro, der har hovedsæde i svenske Lund, sendte deres første enkle mobiltelefon på markedet i 2007. I dag sælges deres produkter i over 30 lande, og sortimentet består udover mobiltelefoner også af apps, software og fastnettelefoni.

En af de nyeste Doro mobiler, du kan finde i handlen, er Doro 8050. Denne Android-smartphone udmærker sig ved, at der ikke er alverdens ikoner og indstillinger, du skal forholde dig til, når du modtager den. I stedet får du en simpel brugerflade og en hjemmeskærm, hvor der kun er adgang til de mest grundlæggende funktioner. Ryger telefonen på gulvet, kan du samtidig glæde dig over, at den er så robust, at den med stor sandsynlighed vil overleve et fald.

Doro 8050 har – ligesom sine forgængere – en smart assistance-knap på bagsiden, der ved et tryk kontakter dine nærmeste, så de kan komme dig til undsætning, hvis du skulle falde eller komme ud for en ulykke. Dette må siges at være noget smartere, end at du først skal bladre i telefonbogen for at finde det helt rigtige nummer på dem, der er dig nærmest.

 

 

Skal jeg købe en Doro mobil?

Mobiler fra Doro er sat i verden for at skabe en bedre hverdag for den ældre del af befolkningen. Derfor er disse telefoner først og fremmest kendetegnet ved, at der er taget et stort hensyn til for eksempel finmotorik, synet og hørelsen. Det betyder med andre ord, at skal du bruge en smartphone til gaming, så er det nok ikke Doros produkter, du skal købe. Til gengæld får du hos Doro en mobil, hvor brugervenligheden er helt i top. Her er der taget højde for alle de skavanker, vi mennesker kan få med alderen. Er du for eksempel hørehæmmet, kan du få en Doro mobil med indbygget teleslynge. Er du derimod synshandicappet, kan du få store taster på din mobil – på enkelte af modellerne har 5-tallet endda en lille forhøjning, så du kan føle dig frem til midten af tastaturet.

Doros mobiler kan også skabe en tryghed i hverdagen for den ældre. Udover nødknappen, der hurtigt kan sende bud efter de pårørende, kan familie og venner også fjernstyre en Doro mobil hjemmefra. Dermed kan senioren få hjælp til for eksempel at holde orden i sin kalender, så aftaler med lægen eller familien bliver overholdt. Endelig har en Doro mobil også en ICE funktion, hvor det er muligt at indtaste alle de oplysninger, der er vigtige for seniorens helbred. Det er for eksempel blodtype eller navnet på den praktiserende læge. Med disse oplysninger kan den ældre hurtigt få den rette hjælp, hvis uheldet skulle være ude.

 

Er Doros telefoner håbløst gammeldags?

Nej. Selvom fokus for Doro er at levere telefoner med brugervenligheden i fokus, så betyder det ikke, at deres mobiler er et gammeldags produkt, der minder om den Nokia, der var på markedet i 1990’erne.

Doro har sørget for at lave flere forskellige modeller, så der findes en til ethvert behov. Du kan for eksempel sagtens få funktioner som vækkeur, lommeregner og radio med i din Doro mobil. Senest er der nu også kommet kameraer i mobilerne, så børn og børnebørn kan blive foreviget, når de er på familiebesøg hos bedstefar og bedstemor.

 

Hvordan ser fremtiden ud for Doro?

Flere producenter har opdaget, at den ældre del af befolkningen har mange penge opsparet. Derfor er det smart også at målrette produkter mod denne målgruppe. Samtidig stiger levealderen, så det ældre, købedygtige publikum er også blevet større. Endelig er der nok også sket en holdningsændring til det at bruge penge; hvor den ældre generation tidligere sparede mange penge op, er fokus i dag på at bruge pengene på at gøre livet nemmere og sjovere – for eksempel med en mobiltelefon. Her har Doro fundet en niche med deres ældrevenlige telefoner, der gør det mere nemt og trygt at leve for mange.

De fleste producenter sælger i dag deres nye smartphones på, at de kan tilbyde dig en masse nyskabelser inden for elektronik. Hos Doro udvikles telefonerne hele tiden i et tæt samarbejde med de seniorer, der er målgruppen. Det betyder, at fokus dermed kommer til være på den brugervenlighed, som er helt afgørende for, at man som ældre kan få det optimale ud af sin smartphone. Spørgsmålet er så, om konkurrenterne på et tidspunkt vil sende lignende produkter på gaden, der er målrettet den ældre generation.

Indtil videre er Doro mobil det bedste valg til dig, der er blevet senior. Den sikrer nemlig, at den ældre del af befolkningen også kan få glæde af de mange smarte funktioner, en mobiltelefon indeholder.

FAQ BOKS

Er Doros telefoner totalt forældede?

Nej. Selvom fokus for Doro er at levere mobiltelefoner med brugervenligheden i fokus, kan du stadig få deres modeller med for eksempel et godt kamera og smarte funktioner som vækkeur, lommeregner og radio.

Hvad er formålet for Doros mobiler?

Doros mobiler har til formål at skabe en bedre hverdag for den ældre del af befolkningen, der kan have svært ved at benytte almindelige mobiltelefoner. Telefonerne er udviklet i samarbejde med målgruppen, og derfor er de ældres behov og forudsætninger mere i fokus på disse produkter.

Hvor adskiller Doros mobiler sig fra konkurrenterne?

Doro har med enkle greb som store displays, logiske genvejstaster og store taster lykkedes med at levere mobiltelefoner, som er blevet populære for den stadig stigende gruppe af ældre herhjemme. Telefonerne har også en række tryghedsskabende funktioner som for eksempel en alarmknap, der hurtigt og nemt kan sende bud efter de pårørende.

Flere Nyheder